LOCUINȚĂ SEMICOLECTIVĂ CU DOUĂ UNITĂȚI LOCATIVE

Descriere:

Apropiindu-te de clădire, ești întâmpinat de o construcție cu un caracter aproape monumental. Pentru a exprima senzația de primire cu brațele deschise, clădirea este compusă din 2 aripi care se adună într-un punct central, semnalând asfel intrarea principală. Senzația de primire călduroasă, este amplificată de folosirea cărămizii la intersecția celor două aripi. 

 

Pentru a creea un contrast de materiale și culori și pentru a aduce clădirea într-o sferă contemporană, s-a folosit tabla metalică mată, pentru parapeții balcoanelor și a scării exterioare. Terasa a fost poziționată pe latura opusă celei de la stradă, pentru a oferii un cadru intim de relaxare, la umbra cireșului.

Tema De Proiectare

Propune realizarea unei locuințe semicolective cu două unități locative, una la parter, iar cealaltă la etajul 1. Cele două unități locative au acces separat și cuprind următoarea organizare funcțională: Locuințele dispun de un hol de acces cu dressing, o baie, spațiu de depozitare, un birou, o bucătărie și o zonă de living cu orientare sudică ce are ieșire și pe terasă.

 

Zona de noapte este alcătuită dintr-un dormitor matrimonial cu dressing și baie proprie, și două dormitoare pentru copii. Fiecare din cele două unități locative are o suprafață utilă de 119,25 m2. Elementele de finisaj utilizate pe fațade sunt: tablă, cărămidă și tencuială decorativă.