LOCUINȚĂ SEMICOLECTIVĂ CU DOUĂ UNITĂȚI LOCATIVE

Descriere:

În elaborarea proiectului am urmărit realizarea unei volumetrii cu un limbaj arhitectural minimalist, compact și eficient din punct de vedere energetic. 

 

Volumetria construcției este alcătuită din două registre, care conlucrează împreună, astfel că la parter, zona de colț placată cu cărămidă reprezintă elementul reazem pentru registrul superior interpretat din punct de vedere al limbajului volumetric ca fiind o consolă.

Tema De Proiectare

propune realizarea unei locuințe semicolective cu două unități locative, fiecare dintre ele fiind organizate pe două niveluri P+1. Cele două unități locative au acces separat și cuprind următoarea organizare funcțională:

 

La parter locuințele dispun de un hol de acces cu dressing, o baie de serviciu, spațiu de depozitare, un birou, o bucătărie și o zonă de living cu orientare sudică ce are ieșire și pe terasă.

 

La etaj este organizată zona de noapte, respectiv un dormitor matrimonial cu dressing și baie proprie, două dormitoare pentru copii și o baie. Fiecare din cele două unități locative are o suprafață utilă de 120 m2. Elementele de finisaj utilizate pe fațade sunt: lemn, cărămidă și tencuială decorativă.