LOCUINȚĂ UNIFAMILIALA

Descriere:

Provocarea proiectului de față a fost definită de constrângerile Regulamentului Local de Urbanism și topografia amplasamentului de pe versant, astfel că proiectul s-a conturat în strânsă colaborare cu inginerii de rezistență.

 

Complexitatea construcției și cerințele beneficiarului legat de instalațiile electrice și termice ( sistem de recuperare de căldură cu sistem de aer condiționat inclus și încălzire în pardoaseală) a dus la o colaborare strânsă și cu inginerul de instalații pentru a putea oferi și un aspect plăcut abiental de interior.

Tema De Proiectare

constă în realizarea unei locuințe unifamilale pentru un cuplu tânăr cu un copil. Construcția este parter și un subsol parțial cu o suprafață utilă de 258,17mp și cu orientare Sud Estică.

 

Compartimentările interioare și volumetria locuinței unifamiliale pun în valoare elementele cadrului încojurător, prin orientarea încăperilor către perspectiva asupra orașului Cluj-Napoca. La distribuirea încăperilor am avut în vedere păstrarea spațiului privat separant astfel s-au format 2 zone principale: zona de zi (windfang, hol, baie de serviciu, bucătărie, sufragerie și living) și zona de noapte (dormitorul matrimonial cu baie și dressing, celelate 2 dormitoare cu o baie comună și un fumoar).

 

Elementele de finisaj utilizate pe fațadă sunt: cărămidă, tencuială decorativă și o linie de profile care inconjoara casa ca o panglica în zona streașini .