Locație: loc. Borsa, mun. Baia Mare, jud. Maramureș.

 Anul proiectării: 2014.

 Stadiu proiect (randari+santier): concept.

 Echipă:                            

 manager de proiect:   

 ing. Timiș Ionel.

 arhitectură:                 

 arh. Gancev Veronica.

 arh. Velescu Norbert.

 arh. David Bianca.

 structură:

 ing. Năsui Dănuț. 


Descriere proiect:    

-locuință unifamilială P+M.

-expresia plastic-arhitecturală a caselor tradiționale de lemn, cu o evoluție de-a lungul secolelor, este și astăzi de actualitate. Este, de altfel, de dorit ca în mediul rural să se țină cât mai mult cont de integrarea în context și continuitatea stilurilor arhitecturale caracteristice fiecărei zone în parte.

-în condițiile în care sunt adaptate la cerințele actuale de funcționalitate și confort, dar și integrate în peisaj, locuințele tradiționale pot oferi căldură, personalitate și intimitate, poate în mai mare măsură decât locuințele contemporane.

-casa preia o planimetrie tradițională maramureșeană cu tindă centrală și prispă pe o singură latură a casei, pe latura frontală.

-în podul înalt, de asemenea caracteristic maramureșean – gândit astfel ca o adaptare la condițiile de mediu din zonă – se amenajează o mansardă, cu potențial deosebit de plăcut spațiilor de locuit.

-adaptarea prispei pe verticală aduce un plus tipologiei inițiale în care spațiul exterior acoperit era dezvoltat doar la nivelul parterului.  

Acest site utilizează module cookie pentru a îmbunătăţi serviciul. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu această utilizare. Consultaţi politica noastră privind modulele cookie.
OK